Peking

Brze informacije o gradu Peking


Valuta
Piće
Hrana
Javni prevoz

Peking – grad avenija, svile i smoga.Peking ima oko 3.000 vozila gradskog prevoza, dve podzemne železnice dužine 40 kilometara, a širokim bulevarima grad je podeljen na „četiri prstena“, koji su doduše u obliku kvadrata. Peking je glavni grad Narodne Republike Kine. Peking je severna prestonica Kine, carski grad i savremena metropola. Zabranjeni grad i Kineski zid su samo delić Pekinga koji svake godine privlači turiste iz čitavog sveta.  

Peking je prestonica Narodne republike Kine, centar nacionalne politike, kulture i i moderan metropolis prepun života. Jedan je od šest drevnih gradova u Kini zajedno sa Šianom, Luojangom, Kaifengom, Nanđingom i Hangdžouom. Najvažnije znamenitosti ovog grada su:

Veliki trg Tiananmen koji se prostire izvan Zabranjenog grada. Na njemu se nalaze: spomenik narodnim herojima, spomen dvorana kineskog vođe revolucije Mao Cedunga kao i zgrada Narodne skupštine. 

Carska palata je dugo bila poznata kao Zabranjeni grad. U njoj su živeli carevi dinastija Ming i Čing sa mnoštvom konkubina i evnuha. Zabranjeni grad je najgrandioznija i najočuvanija carska palata na svetu koja obuhvata oko devet hiljada dvorana. 

Nebeski hram je veći od Zabranjenog grada, a manji od Letnje palate i u njemu su carevi prinosili žrtve bogu i molili se za dobru žetvu. 

Letnja palata zauzima površinu od 290 hektara od kojih su tri četvrtine pod vodom jezera Kunmin i predstavlja jedan od najlepših primera kineske arhitekture. Letnja palata se od 1998. godine nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Ming grobnice leže u podnožju planina Tianshou. Ovde je sahranjeno 13 od 16 careva iz dinastije Ming, pa su grobnice poznate i pod imenom Trinaest grobnica. Grobnice se nalaze na površini od 40 kvadratnih kilometara, a od 2003. godine se nalaze na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Hram Lama je lamski manastir sa crvenim zidovima i žutim krovovima koji se sastoji od pet velikih hala i pet dvorišta, sa veoma bogatim dekoracijama i ukrasima. Ovde se nalazi riznica budističke umetnosti, uključujući i izvajane prikaze bogova, demona i Bude. 

Pravo opuštanje predstavlja šetnja kroz parkove od kojih su najlepši Beihai i Hohaj. 

Ponuda aranžmana

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!