Berlin Avionom

Berlin avionom tokom cele godine 2019

  VEĆ OD 325 EUR – TAKSE UKLJUČENE U CENU!

Belin Avionom – Berlin je grad sa najzanimljivijom pričom. Prebogata istorija, prepuna preokreta, uspona i padova, slave i poniženja, kao da izvire iza svakoga ćoška.Ali, Berlin je mnogo više od istorijskih ostataka, to je grad gde su arhitekti dobili maksimalnu slobodu u obnovi grada tokom prošloga veka, a njihovo ‘igralište’ iz ruševina se pretvorilo u grad vrhunske moderne arhitekture koja je neverovatno dobro stopljena s tradicijom. Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije od Brandenburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i istorijski Rajhstag koji je sedište nemačkog parlamenta. Berlin je grad umetnosti, umetnika i muzeja. Preko 170 muzeja – među njima je i čuveno muzejsko ostrvo – prikazuju blaga čitavog sveta. Značajni orkestri, kao što su širom sveta slavni Berlinski filharmoničari i tri velike operske kuće sa svojim zapaženim postavkama opera i baleta, čine Berlin stecištem ljubitelja klasike iz čitavog sveta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna pozorišta, varijetei, revijalna pozorišta i brojni kabarei. 

 

Berlin Avionom Nova godina  2016 

 

Program putovanja:

1. dan – / BEOGRAD – BERLIN/
Direktan let do Berlina low cost kompanijom EasyJet. Poletanje u 13:10h. Sletanje na aerodom u Berlinu u 15:00h. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan –  3. dan - / BERLIN/
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

4. dan – / BERLIN – BEOGRAD/
Doručak. Napuštanje  hotela u prepodnevnim časovima. Transfer do aerodroma. Direktan let do Beograda  low cost kompanijom EasyJet. Poletanje u 10:45h. Sletanje u Beograd u 12:35h. 

KRAJ PROGRAMA

 

 

Cenovnik i ostali detalji:

 BERLIN AVIONOM – FIRST MINUTE – AVIONOM OKTOBAR – Program putovanja

 

 

 

Nešto o Belrinu

Bio je poznat kao zidom podeljen grad – na Istočni i Zapadni deo. Berlinski zid srušen je 1989. godine. Ostali su Check Point Charlie i mali delovi
zida, koji služe kao podsetnik i turistička atrakcija.

Berlin: grad koji živi 24 sata

Simbol glavnog grada Nemačke su Brandenburška kapija na Pariskom trgu. Krajem 18. veka izgradio je arhitekta Karl Gothard Langhans na zahtev pruskog cara Fridriha Vilhelma II. Na njenom vrhu je kip Viktorije, rimske boginje pobede, u kočiji s četiri konja. Panoramu grada i okoline u širini do 40 km možete videti sa 368 metara visokog TV tornja. Posetioci mogu da jedu u rotirajućem restoranu na visini od oko 204 metra. Obavezna turistička destinacija je i Memorijalna crkva cara Vilhelma izgrađena 1895. godine u neoromaničnom stilu, koja je prilično oštećena tokom bombardovanja 1943. godine, ali na zahtev meštana nije obnovljena, pa i danas svedoči o ratnim razaranjima. Najpoznatijom ulicom Friedrichstrasse stići ćete do Checkpoint Charlieja, jednog od mesta na kojima se moglo preći iz Zapadnog u Istočni Berlin. Nekoliko metara dalje su ostaci Berlinskog zida, koji je većim delom uništen. Berlin je i najzeleniji grad u Nemačkoj. Ako dolazite avionom, videćete pri sletanju, i zelene obale i vodu… sve dokle oko seže.

Jednu od najmlađih, ali i najvećih evropskih metropola njeni stanovnici, a i mnogi istoričari, nazivaju najvažnijim gradom 20. veka. Kulturno, istorijsko i administrativno središte Nemačke živelo je burno u proteklom veku, a nakon što je 1945. podeljen na četiri okupacione zone, puls Berlina određivao je zbivanja u svetu. Do kraja Drugog svetskog rata srušeno je čak 70 % grada. Berlinski zid postavljen je u noći 13. avgusta 1961. za samo četiri sata. Njegovo rušenje 1989. godine označilo je novo doba, ne samo za Nemačku nego i za ceo svet. Nalazi se u elitnom društvu gradova koji se mogu pohvaliti s čak tri operske dvorane, 153 muzeja i 420 galerija. Muzejsko ostrvo je kulturni dragulj Berlina pod zaštitom UNESCO-a, a u Starom muzeju naći ćete i poprsje egipatske kraljice Nefertiti. Prošetajte i Prenzlauer Bergom, kvartom prepunim pabova, restorana, galerija, prodavnica… koji živi danju i noću. Posetite i Kulturbrauerei, središte kulturne scene na 25.000 m² (bioskop, pozorište, galerije, klubovi). Berlin godišnje poseti više od milion ljubitelja alternativne kulture i onih koji traže slobodu izražavanja.