Sicilija – Katanija Nova Godina

Sicilija – Katanija Nova Godina 2019

  VEĆ OD 500 EUR – TAKSE UKLJUČENE U CENU!

Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji. Ukoliko vas zanima zbog čega ovaj grad posećuju turisti iz svih krajeva sveta, možda je dovoljno reći da je gradsko, barokno jezgro grada stavljeno na spisak svetske baštine UNESCO-a. Katanija ima dobro očuvane antičke ostatke, a to su: Starogrčko pozorište (2. vek p.n.e.), Rimski amfiteatar (2. vek) i starorimska kupatila (2. vek). Simbol grada je Slonova fontana (sicilijanski naziv u Liotru), koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja. Fontanu je izgradio Đovani Batista Vakarini, a ona prikazuje drevnog kamenog slona iznad kojeg se nalazi egipatski obelisk iz Asuana. Samo neki od mnogobrojnih znamenitosti koji se mogu videti u Kataniji su: katedrala Svete Agate, opatija svete Agate, crkva Svetog Plaćida, Svetog Josifa, stara crkva Svete Agate, Licej Santa Marija, crkva Svetog Franje Asiškog, kao i mnoštvo prelepih fontana iz 16, 17. i 18. veka.

Cattedrale di Palermo - Fuochi d'artificio 2

 

                                                              Program putovanja:                                                                                           

1. dan – /BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – KATANIJA/
Transfer sa kućne adrese mini kombijem do aerodroma u Budimpešti. Dolazak na aerodrom. Direktan let do Katanije  low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje u 06:35h. Sletanje na aerodom u Barselonu u 08:40h. Individualni transfer do hotela. Noćenje.

 

2. dan –  5. dan - / KATANIJA/
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

 

6. dan – / KATANIJA – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD/
Doručak. Napuštanje hotela u prepodnevnim časovima. Individualni transfer do aerodroma. Direktan let do Budimpešte low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje u 08:55h. Sletanje u Budimpeštu u 11:00h. Transfer sa aerodroma mini kombijem do kućne adrese.

                                                                                            

KRAJ PROGRAMA

 

Cenovnik i ostali detalji:

SICILIJA – KATANIJA NOVA GODINA 2019- FIRST MINUTE – Program putovanja