Venecija Avionom

Venecija Avionom tokom cele godine!!!

VEĆ OD 295 EUR

AERODROMSKE TAKSE i TRANSFER SA KUĆNE ADRESE UKLJUČENI U CENU !

Venecija već vekovima očarava posetioce svojim neverovatnim položajem na vodi i bajkovitim izgledom, koji nimalo ne kvare povremene poplave, masovni turizam i druge otežavajuće okolnosti, tipične za savremeni svet. Grad se nalazi usred lagune i raspoređen je po brojnim ostrvima, sa uskim uličicama i bezbroj kanala,  a podeljen je u šest većih oblasti, od kojih tri leže zapadno od Velikog kanala, a preostala tri nalaze se istočno od Velikog kanala. U svakom od njih postoje znamenitosti koje ne treba porpustiti, kao i pravi lavirint uličica i malo većih ulica, kojima posetilac može uživati i lepo se prošetati. 

 Program putovanja:

1. dan – / BEOGRAD – TEMIŠVAR – VENECIJA /

Polazak sa kućne adrese. Transfer do aerodroma u Temišvaru. Dolazak dva sata pre poletanja.Direktan let low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje u 10:55h. Sletanje na aerodom “Treviso” u 11:30h . Individualni transfer do hotela. Noćenje.

 2. dan – 4. dan / VENECIJA /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

 

5. dan / VENECIJA – TEMIŠVAR – BEOGRAD /

Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Individualni transfer do aerodroma “Treviso”. Direktan let do Temišvara low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje u 12:00h. Sletanje u Temišvar u 14:25h. Transfer do kućne adrese.

KRAJ PROGRAMA

 

Cenovnik i ostali detalji:

VENECIJA AVIONOM – Mart 2019 – FIRST MINUTE – Program putovanja broj 1

 

 

 

Venecija je podeljena u šest većih oblasti (sestieri), od kojih tri leže zapadno od Velikog kanala (Canal Grande) – San Polo, Dorsoduro i Santa Kroče, a preostala tri nalaze se istočno od Velikog kanala – San Marko, Kastelo i Kanaređo. U svakom od njih postoje znamenitosti koje ne treba propustiti, kao i pravi lavirint uličica i malo većih ulica, kojima posetilac može lutati i lepo se prošetati. U tom lavirintu ulica možete se lako zbuniti, ali je u Veneciji lakše snaći se nego što izgleda: rastojanja su mala, nekoliko glavnih ulica preseca ceo lavirint, a glavna trgovačka zona – Rialto i Trg Svetog Marka (najčuveniji u ovom gradu) – predstavljaju dve glavne tačke za orijentaciju.

Prvog dana boravka u Venciji ipak treba odoleti želji za razgledanjem najčuvenijih znamenitosti. Popite kafu na nekom mirnom trgu, ili na nekom mestu gde vas prolaznici neće stalno gurati i ogaditi vam prvi dan boravka u ovom gradu. Zatim možete preći na ozbiljnije aktivnosti i proučiti šta treba obići od prekrasnih venecijanskih crkava, palata i muzeja. Ne zaboravite kafiće, šetališta, male radnje, obaveznu vožnju po velikom kanalu, kao i odlazak na neko od ostrva u laguni. Dok obilazite gradske znamenitosti, nemojte Veneciju doživeti kao srednjovekovni “tematski park”, odnosno kao mrtav grad – muzej koji se održava zbog posetioca. Broj stalnih stanovnika grada postepeno opada, ali se u tom gradu i danas lepo živi i radi. Posetioci će i dalje odlaziti i dolaziti, ali će najlepši grad na svetu postojati i u narednim vekovima, jer kakav bi ovaj svet bio bez Venecije?

 

Februar: Karneval sa povorkama, maskama i kostimima.

Mart: Trka gore – dole po mostovima (Su e zo per i ponti), poznata jurnjava preko venecijanskih mostova, održava se u četvrtoj nedelji posta.

April: Dan Svetog Marka (Festa di San Marko) procesija gondola od punkta Santa Elena do Punta dela Dogona; Time se obeležava praznik venecijanskog zaštitnika Svetog Marka. Toga dana muškarci po tradiciji poklanjaju ženama crvenu ružu.

Maj: Vaznesenje, praznik kojim se simbolično obeležava venčanje Venecije sa morem; Prilikom te ceremonije dužd simbolično baca prsten u more da bi se ozvaničilo venčanje (prva nedelja posle praznika Uspenja presvete Bogorodice).

Jun: Bijenale, čuvena Venecijanska smotra umetničkih dela koja se održava svake neparne godine i traje od juna do kraja septembra.

Jul: Dan Spasitelja (Festa del Redentore) : preko kanala Đudeka postavlja se pontonski most do Crkve Redentore da bi se time Venecijanci podsetili na 1756. godinu, kada su se konačno oslobodili kuge. Održava se treće nedelje u julu, a građani i posetioci idu na izlete čamcima i posmatraju veliki vatromet.

Septembar: Filmski festival je poznata smotra filmova u Veneciji, koja se održava u filmskoj palati na Lidu krajem avgusta i početkom septembra; Regata Storica, tj. istorijska regata i procesija brodovima na Velikom kanalu, sa kostimiranim putnicima, a posle toga se održava trka gondolijera.

Novembar: Festival zdravlja kada se postavlja pontonski most preko Velikog kanala do Santa Marija dela Salute da bi se proslavio kraj epidemije kuge iz 1630. (2. novembar).

 

Aerodorm Trevizo 0422 315 111  ili 0422 315 1312; 

www.trevisoairport.it

Aerodrom je udaljen 30 km od grada i koristi se za niskobudžetne letove.

Sa njega polazi ATVO – Eurobus linija www.atvo.it 

Cena karte je 5 evra u jednom smeru. Karte možete kupiti na šalteru pored šaltera za zamenu novca na aerodromskom terminalu.

 

 

1.DAN

Jutro

Šetnja do mosta Rialto i istoimene pijace. Poseta Crkvi Santa Marija Gloriosa dei Frari, obilazak crkava San Polo i San Đakomo del Orio. Obilazak palate u kojoj se nalazi Velika škola Svetog Roka.

Pre podne

Kafa na trgu Kampo Santa Margarita i poseta zbirci slika Skuola grande dei Karmini i Crkvi San Sebastijano. Šetnja ulicom San Barnaba do muzeja Galerije Akademije.

Ručak

Možete ručati u kvartu San Polo ili Dorsoduro. Dobri restorani su Dona Onesta ili Antica Montin. Može se otići u Agli Alboreti ili neki snek – bar na trgu Kampo Santa Margarita.

Posle podne

Savetujemo da posetite Galeriu Akademije i šetnju kroz uličice kvarta Dorsoduro, sve do Crkve Santa Marija dela Salute. Ako volite umetnost XX veka, posetite Zbirku Pegi Gugenhajm. Preko Ponte del Akademija može se preći na Kampo Santo Stefano (koji se zove i Kampo Frančesko Morosini) i na kome se nalazi istoimena crkva. To je lepo mesto da se napravi pauza za sladoled, kafu ili večernji aperitiv.

Večera

Može se otići na večeru u neki od restorana u kvartovima Kastelo, San Marko ili Kanaređo. Gostionica Alla Rivetta spada u one sa pristupačnim cenama, a Antico Martini u skuplje restorane sa finom hranom.

Uveče

Individualna šetnja pešice ili vožnja čamcem po Velikom kanalu. A može se i otići i na koncert u Teatro La Feniče i slušati Vivaldijeva muzika, posetiti Teatro Malibran ili neka venecijanska crkva.

♥ 2.DAN

Jutro

Otići na Trg Svetog Marka što je ranije moguće da bi se izbegla najveća gužva. razgledati crkvu i stati u red za penjanje na Kampanile. Zatim otići u obilazak Duždeve palate.

Pre podne

Popiti Kafu na Trgu Svetog Marka, recimo, sesti u Caffe Florian (napominjemo da su cene veoma visoke). Posle toga posetiti Muzej Korer.

Ručak

Otići u neki od restorana severno od Trga Svetog Marka, kao što je Osteria Oliva Nera ili Da Remigio. Može se nešto pregristi i u jednom od kafeana trgu Kampo Santa Marija Formosa.

Posle podne

Poseta Crkvi Santa Marija Formosa. Oko 15.30 otvaraju se crkve San Cakarija, San Đorđo sei Greči i San Đovani in Bragora. Ako te crkve nisu otvorene, ima još mnogo zanimljivih znamenitosti u blizini. MOže se posetiti Skuola di San Đorđo delji Skjavoni ili crkve Santi Đovani e Paolo i Santa Marija dei Mirakoli. Ako imate vremena, posetite Crkvu Madona del Orio i Geto, koji se nalaze u jednoj od najmirnijih četvrti na severu grada.

Večera

Izabrati neki od restorana u četvrtima san Polo ili Dorsoduro, ili u uličicama u okolini trga Kampo Santo Stefano.

Uveče

Ne treba propustiti večernji doživljaj Trga Svetog Marka, jer je Venecija uveče čarobnija nego danju. Posle obilaska trga, možete se šetati u kom god želite pravcu, sigurno ćete uživati. MOže se šetati duž Velikog kanala ili se provozati brodićem broj 1 ili 82. Ako u toku večeri ne stignete na vožnju brodom, ostavite je svakako za sledeći dan.