Skandinavska Velika Tura

 • 100-500 od centra |

Zvanično, Skandinavija se sastoji od samo tri države - Danske, Norveške i Švedske. Međutim, u ovaj poredak se često uključuje i Finska, a iako geografski izolovani na Severnom Atlantiku, Island i Farska ostrva - takođe su didati, jer s ostalim zemljama dele sličnu kulturu i jezik...

Skandinavska avionska kompanija SAS, koja je u zajedničkom vlasništvu vlada Danske, Norveške i Švedske, dobar je primer međusobne saradnje, i prvak u razvijanju transpolarnih puteva do Severne Amerike i Dalekog Istoka. Uprkos ograničenim prirodnim resursima, oštroj klimi i udaljenoj lokaciji na severu Evrope, Skandinavske zemlje su dostigle ekonomski napredak i stabilnost i zdravstveno i socijalno osiguranje koje je među najboljima u svetu. Danas se smatra da upravo one drže najviši standard na svetu, a brojni stanovnici ostalih zemalja Evrope svakodnevno beže upravo tamo u nadi za boljim životom.

S obzirom na prenaseljenost koja zahvata većinu Europe, Skandinavija može da ponudi velika područja retko naseljenih obala i sela sa skoro neograničenim pristupom raznim rekreativnim resursima. Sistem javnog prevoza odlično je povezan i pruža dobru alternativu putovanju automobilom. Skandinavski pejzaž poznat je po tragovima lednika iz poslednjeg ledenog doba, koji su i danas vidljivi širom regije. Ako želite da upoznate brojne fjordove koji su nastali nakon ledenog doba svakako se u istraživanje uputite sve popularnijim brodovima koji krstare Severnim morem.

Glavno negativno obeležje koje utiče na razvoj turizma je kratkoća letne sezone i mračne zime zahvaljujući položaju na severu severne geografske širine, ali turistima to i ne smeta, jer odlična ponuda metropola svih skandinavskih zemalja nudi zaista raznolik spektar razonode i zabave.

Skandinavske zemlje osim slične prirodne baštine, dele i slična kulturološka obeležja još od doba Vikinga. Istorijski gledano, Danska, a kasnije i Švedska su bile dominantne države u regiji - što je zapravo posledica današnjeg bogatog nasleđa istorijskih građevina kojih imaju više od ostale tri države zajedno. Od reformacije u 16. veku Luteranska crkva je osigurala kulturološko ujedinjenje. Međutim, svaka država je razvila snažan nacionalni identitet, a razlike su vidljive u međunarodnoj politici. Švedska je na primer istrajala na politici neutralnosti poslednja dva veka. Ali, 1995. pristupa Evropskoj uniji zajedno s Finskom, sledeći primer Danske, dok su Norveška i Island odlučili da ostanu izvan te zajednice.

U svakom slučaju, zaputite li se u Skandinavske zemlje možete otkriti veliko prirodno i kulturno bogatstvo koje one pružaju.

Program putovanja

[+] Prikaži sve

1. dan – / BEOGRAD – STOKHOLM /

Okupljanje grupe na aerodromu 2h pre poletanja. Direktan let do Stokholma. Poletanje u 06:10h. Sletanje na aerodom u Stokholmu u 08:45h. Transfer do hotela. Slobodan dan za uživanje i razgledanje. Noćenje.

2. dan – 3. dan - / STOKHOLM /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

4. dan – / STOKHOLM – TALIN /

Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma. Direktan let do Talina. Poletanje u 13:20h. Sletanje u Talin u 15:20h. Transfer sa aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje i odmor. Noćenje.

7. dan – / TALIN - OSLO/

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme . Transfer do aerodroma u večernjim časovima. Direktan let do Osla. Poletanje u 22:55h. Sletanje u Oslo u 23:25h. Transfer sa aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. dan – 6. dan - / TALIN /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

8. dan – 9. dan - / OSLO /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

10. dan – / OSLO – HELSINKI /

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Direktan let do Helsinkija. Poletanje u 14:35h. Sletanje u Helsinki u 17:00h. Transfer sa aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje i razgledanje. Noćenje.

11. dan – 12. dan - / HELSINKI /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

13. dan – / HELSINKI – SANKT PETERSBURG/

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Direktan let do Sankt Petersburga. Poletanje u 11:50h. Sletanje u Sankt Petersburg u 12:50h. Transfer sa aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje i razgledanje. Noćenje.

14. dan – 15. dan - / SANKT PETERSBURG /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

16. dan –/ SANKT PETERSBURG – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD /

Doručak. Napuštanje hotela . Transfer do aerodroma. Direktan let do Budimpešte. Poletanje u 10:45h. Sletanje u Budimpeštu u 12:25h. Transfer od aerodroma do kućne adrese. KRAJ PROGRAMA

Razne informacije

[+] Prikaži sve

Ponuda uključuje:

 • Avionski prevoz na relaciji Beograd - Stokholm - Talin - Oslo -Helsinki - Sankt Petersburg - Budimpešta sa uključenim svim aerodromskim taksama;
 • Veliki čekirani prtljag do 20 kg;
 • Ručni prtljag do 8 kg dimentija 40x30x20cm ;
 • Transfer sa aerodroma u Budimpešti do kućne adrese u Beogradu;
 • Smeštaj na bazi 15 noćenja sa doručkom po programu u hotelima sa 3+* i 4*( hotel 5* na upit) koji se nalaze na odličnim lokacijama u samo m centru u standardnim dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama ili sličnim hotelim iste kategorizacije i lokacije;
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Povratni transferi aerodrom – hotel – aerodrom na svim destinacijama;
 • Pratilac grupe tokom celog putovanja;

Ponuda ne uključuje:

 • Putno osiguranje;
 • Individualne troškove putnika;
 • Lokalne turistačke takse, plaćaju se na recepciji hotela;

Način i uslovi plaćanja:

 • U dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu banke Banca Intesa;
 • 100% u celosti prilikom rezervacije, jer je u pitanju promo ponuda;
 • 70% celokupnog iznosa u gotovini u trenutku rezervacije, ostatak u 3 mesečne rate čekovima građana;
 • Gotovinski, platnim karticama,uplatom na račun agencije;

Popularni aranžmani

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!