Aman

ordan je zemlja Bliskog istoka poznata po dva mora – Mrtvom i Crvenom. Glavni grad je Aman, koji je zvanično najbezbednija prestonica Bliskog istoka. I dok Akabski zaliv na Crvenom moru okupiraju turisti iz susednog Egipta, susedi na Mrtvom moru su malo specifičniji. Ipak, Jordan je jedna od dve arapske države koje su u miru sa Izraelom.  Pustinja Vadi rum – proslavio ju je Lorens od Arabije, pukovnik i arheolog, kome je ovo čudesno mesto pružilo utočište tokom Prvog svetskog rata. Ovaj Veliki kanjon Istoka nalazi se 300 km od glavnog grada Amana i na putu je do istorijskog grada Petre. Važi za najvrednije prirodno bogatstvo zemlje. Po peščanoj površini od oko 100 km razbacane su ružičaste i terakot stene zadivljujućeg oblika, koje pejzaž čine vanzemaljskim. Iako pustinja, Vadi rum je najvažniji snabdevač vode za ceo Jordan. Beduini koji žive na ovim prostorima potomci su antičkih ratnih plemena, ali i mnogobrojnih kultura koje je ovuda vodio Put začina. Petra – od davnina je veliki ponos Jordana, a prema BBC-ju, jedno od 40 mesta koja morate videti u životu. U pitanju je drevni grad, u kome se nalaze grobnice Nabatejaca, naroda koji je naseljavao ove prostore pre 1,200 godina. Najpoznatije grobnice su Svilena grobnica, Urna i Palata. Ovi veličanstveni mauzoleji predstavljaju kapiju Petre, mrtvog grada kome nijedan veliki osvajač nije odoleo. Kroz stubove, rozete i čaše prikazan je helenski kalendar, na crtežima su oslikane Amazonke, a u blizini je i statua egipatske boginje Izide. Petru sa razlogom nazivaju slagalicom svetske kulture. Mrtvo more – svetski fenomen i spa raj. Ovo jezero, koje oduvek nazivamo morem, dele dve države – Izrael i Jordan. Na jordanskoj strani prilaz moru je načičkan hotelima i spa centrima. Kozmetička industrija doprinela je da Jordan postane poznat po spa turizmu. Najkvalitetniji preparati od lekovitog blata prave se upravo ovde. O čuvenom osećaju plutanja u mrtvom moru svi smo čuli, zabavno je, opuštajuće, čak i lekovito.

Program putovanja

[+] Prikaži sve

1. dan – / Beograd - Budimpešta - Aman /

Transfer sa kućne adrese do aerodroma u Budimpešti. Direktan let do Amana kompanijom RyanAir sa poletanjem u 07:05h. Sletanje u Aman je u 11:30h. Transfer do hotela. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja.Noćenje.

2. -7. dan – / Aman /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

8.dan – / Aman – Budimpešta - Beograd /

Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Transfer do aerodroma. Direktan let do Budimpešte kompanijom Ryan Air sa poletanjem u 11:45h. Sletanje u Budimpeštu je u 14:35h. Transfer do kućne adrese. KRAJ PROGRAMA

Razne informacije

[+] Prikaži sve

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avio prevoz i sve aerodromske takse na relaciji Budimpešta - Aman - Budimpešta kompanijom Ryan Air.
 • Smeštaj u hotelu 3* ili 4* na bazi 7 noćenja (na upit je moguće organizovati i duži ili kraći boravak), sa doručkom u standardnim 1/2 i 1/3 sobama, ili u sličnom hotelu iste lokacije i kategorizacije;
 • Povratni transfer sa kućne adrese do aerodroma u Budimpešti;
 • Transfer aerodrom- hotel- aerodrom;
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Ručni prtljag dimenzija 55x40x23 do 10kg;

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Putno zdravstveno osiguranje koje iznosi 897 rsd za 8 dana;
 • Individualne troškove putnika;
 • Dodatni prtljag do 20 kg ;

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

 • U dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu banke Banca Intesa;
 • 50% od celokupnog iznosa prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pred putovanje;
 • 50% celokupnog iznosa u gotovini u trenutku rezervacije, ostatak u 3 mesečne rate čekovima građana;
 • Kreditnim karticama Banca Intesa do 6 mesečnih rata;
 • Gotovinski, platnim karticama,uplatom na račun agencije;

Naši predlozi smeštaja:

Toledo Amman Hotel

Usluga: Noćenje sa doručkom

Pogledajte detaljnije

Belle Vue Hotel

Usluga: Noćenje sa doručkom

Pogledajte detaljnije

Popularni aranžmani

Pročitajte više o destinaciji

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!