Jordan Aman

Jordan  Aman Avionom 

 VEĆ OD 450 EUR – TAKSE UKLJUČENE U CENU !

NAPOMENA: MOGUĆE JE NAPRAVITI ARANŽMAN U DATIMA KADA VAMA ODGOVARA!

Jordan je zemlja Bliskog istoka poznata po dva mora – Mrtvom i Crvenom. Glavni grad je Aman, koji je zvanično najbezbednija prestonica Bliskog istoka. I dok Akabski zaliv na Crvenom moru okupiraju turisti iz susednog Egipta, susedi na Mrtvom moru su malo specifičniji. Ipak, Jordan je jedna od dve arapske države koje su u miru sa Izraelom.  Pustinja Vadi rum – proslavio ju je Lorens od Arabije, pukovnik i arheolog, kome je ovo čudesno mesto pružilo utočište tokom Prvog svetskog rata. Ovaj Veliki kanjon Istoka nalazi se 300 km od glavnog grada Amana i na putu je do istorijskog grada Petre. Važi za najvrednije prirodno bogatstvo zemlje. Po peščanoj površini od oko 100 km razbacane su ružičaste i terakot stene zadivljujućeg oblika, koje pejzaž čine vanzemaljskim. Iako pustinja, Vadi rum je najvažniji snabdevač vode za ceo Jordan. Beduini koji žive na ovim prostorima potomci su antičkih ratnih plemena, ali i mnogobrojnih kultura koje je ovuda vodio Put začina. Petra – od davnina je veliki ponos Jordana, a prema BBC-ju, jedno od 40 mesta koja morate videti u životu. U pitanju je drevni grad, u kome se nalaze grobnice Nabatejaca, naroda koji je naseljavao ove prostore pre 1,200 godina. Najpoznatije grobnice su Svilena grobnica, Urna i Palata. Ovi veličanstveni mauzoleji predstavljaju kapiju Petre, mrtvog grada kome nijedan veliki osvajač nije odoleo. Kroz stubove, rozete i čaše prikazan je helenski kalendar, na crtežima su oslikane Amazonke, a u blizini je i statua egipatske boginje Izide. Petru sa razlogom nazivaju slagalicom svetske kulture. Mrtvo more – svetski fenomen i spa raj. Ovo jezero, koje oduvek nazivamo morem, dele dve države – Izrael i Jordan. Na jordanskoj strani prilaz moru je načičkan hotelima i spa centrima. Kozmetička industrija doprinela je da Jordan postane poznat po spa turizmu. Najkvalitetniji preparati od lekovitog blata prave se upravo ovde. O čuvenom osećaju plutanja u mrtvom moru svi smo čuli, zabavno je, opuštajuće, čak i lekovito.

petra

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan – / BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – AMAN /

Transfer sa kućne adrese do aerodroma u Budimpešti. Direktan let do Amana kompanijom RyanAir sa poletanjem u 07:05h. Sletanje u Aman je u 11:30h. Transfer do hotela. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja.Noćenje.

2. -7. dan – / AMAN /
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

8.dan / AMAN – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD /
Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima. Transfer do aerodroma. Direktan let do Budimpešte kompanijom Ryan Air sa poletanjem u 11:45h. Sletanje u Budimpeštu je u 14:35h. Transfer do kućne adrese.
KRAJ PROGRAMA

 

Cenovnik i ostali detalji:

JORDAN AMAN- LAST MINUTE – FEBRUAR 2019 – Program putovanja br.2