Berlin Nova Godina

Berlin Nova Godina 2019

  VEĆ OD 330 EUR – TAKSE UKLJUČENE U CENU!

Berlin je grad sa najzanimljivijom pričom. Prebogata istorija, prepuna preokreta, uspona i padova, slave i poniženja, kao da izvire iza svakoga ćoška.Ali, Berlin je mnogo više od istorijskih ostataka, to je grad gde su arhitekti dobili maksimalnu slobodu u obnovi grada tokom prošloga veka, a njihovo ‘igralište’ iz ruševina se pretvorilo u grad vrhunske moderne arhitekture koja je neverovatno dobro stopljena s tradicijom.

 

Marlene Dietrich Platz at night 

 

Program putovanja

1. dan – / NIŠ – BERLIN/

Dolazak na niški aerodorom. Direktan let do Berlina low cost kompanijom Ryan Air. Poletanje u 15:30h. Sletanje na aerodom u Berlinu u 17:35h. Individualan transfer do hotela. Noćenje.

2. dan –  4. dan - / BERLIN/
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

5. dan – / BERLIN – NIŠ/
Doručak.
Napuštanje  hotela u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Direktan let do Niša  low cost kompanijom Ryan Air. Poletanje u 13:00h. Sletanje u Niš u 15:05h

KRAJ PROGRAMA

 

Cenovnik i ostali detalji:

BERLIN NOVA GODINA 2019- FIRST MINUTE – Program putovanja

 

Nešto o Belrinu

Bio je poznat kao zidom podeljen grad – na Istočni i Zapadni deo. Berlinski zid srušen je 1989. godine. Ostali su Check Point Charlie i mali delovi zida, koji služe kao podsetnik i turistička atrakcija

Berlin: grad koji živi 24 sata

Simbol glavnog grada Nemačke su Brandenburška kapija na Pariskom trgu. Krajem 18. veka izgradio je arhitekta Karl Gothard Langhans na zahtev pruskog cara Fridriha Vilhelma II. Na njenom vrhu je kip Viktorije, rimske boginje pobede, u kočiji s četiri konja. Panoramu grada i okoline u širini do 40 km možete videti sa 368 metara visokog TV tornja. Posetioci mogu da jedu u rotirajućem restoranu na visini od oko 204 metra. Obavezna turistička destinacija je i Memorijalna crkva cara Vilhelma izgrađena 1895. godine u neoromaničnom stilu, koja je prilično oštećena tokom bombardovanja 1943. godine, ali na zahtev meštana nije obnovljena, pa i danas svedoči o ratnim razaranjima. Najpoznatijom ulicom Friedrichstrasse stići ćete do Checkpoint Charlieja, jednog od mesta na kojima se moglo preći iz Zapadnog u Istočni Berlin. Nekoliko metara dalje su ostaci Berlinskog zida, koji je većim delom uništen. Berlin je i najzeleniji grad u Nemačkoj. Ako dolazite avionom, videćete pri sletanju, i zelene obale i vodu… sve dokle oko seže.

Jednu od najmlađih, ali i najvećih evropskih metropola njeni stanovnici, a i mnogi istoričari, nazivaju najvažnijim gradom 20. veka. Kulturno, istorijsko i administrativno središte Nemačke živelo je burno u proteklom veku, a nakon što je 1945. podeljen na četiri okupacione zone, puls Berlina određivao je zbivanja u svetu. Do kraja Drugog svetskog rata srušeno je čak 70 % grada. Berlinski zid postavljen je u noći 13. avgusta 1961. za samo četiri sata. Njegovo rušenje 1989. godine označilo je novo doba, ne samo za Nemačku nego i za ceo svet. Nalazi se u elitnom društvu gradova koji se mogu pohvaliti s čak tri operske dvorane, 153 muzeja i 420 galerija. Muzejsko ostrvo je kulturni dragulj Berlina pod zaštitom UNESCO-a, a u Starom muzeju naći ćete i poprsje egipatske kraljice Nefertiti. Prošetajte i Prenzlauer Bergom, kvartom prepunim pabova, restorana, galerija, prodavnica… koji živi danju i noću. Posetite i Kulturbrauerei, središte kulturne scene na 25.000 m² (bioskop, pozorište, galerije, klubovi). Berlin godišnje poseti više od milion ljubitelja alternativne kulture i onih koji traže slobodu izražavanja.