Istanbul Nova Godina

Istanbul Nova Godina 2019

  VEĆ OD 330 EUR – TAKSE UKLJUČENE U CENU!

Istanbul ima odličan geografski položaj i nalazi se unutar istoimene provincije, koja se graniči sa provincijama Tekirdag i Kočeli. On predstavlja vrata između Evrope i Azije. Ova karakteristika je bila presudna prilikom njegovog naseljavanja i veoma brzog razvoja kao grčke trgovačke kolonije. Takođe je značajno to što se grad nalazi na moreuzu Bosfor, koji povezuje Mramorno, Sredozemno i Crno more. Tako da je još od ranije bio jedna od najznačajnijih luka sveta. Rukavac Zlatni rog deli evropski deo na dva dela, a između njega i Mramornog mora nalazi se poluostrvo sa najstarijim delom Istanbula. Taj strateški povoljan položaj je često predstavljao i opasnost za istanbulske zidine jer su mnogi osvajači tokom duge istorije grada pokušavali da ga osvoje. Istanbul je poznat po vrhunskim arhitektonskim dostignućima, pa zbog toga upoznavanje Istanbula najčešće počinje od istorijske četvrti koja se nalazi u evropskom delu grada, nadomak Bosfora, čije plavetnilo oplemenjuje prizor u svakom trenutku.

Ataturk bridge and cityscape

 

Program putovanja:

1. dan – / BEOGRAD – ISTANBUL/
Dolazak na aerodorom u Beogradu. Direktan let do Istanbula avio kompanijom Atlas Global. Poletanje u 17:35h. Sletanje na aerodom Ataturk u Istanbulu u 21:20h. Individualni transfer do hotela. Noćenje.

2. dan –  3. dan - /ISTANBUL/
Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

6. dan – /ISTANBUL – BEOGRAD/
Doručak. Napuštanje  hotela u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Individualni transfer do aerodroma Ataturk. Direktan let do Beograda avio kompanijom Atlas Global. Poletanje iz Istanbula u 17:00h. Sletanje u Beograd u 16:50h

KRAJ PROGRAMA

 

Cenovnik i ostali detalji:

ISTANBUL NOVA GODINA 2019- FIRST MINUTE – Program putovanja