London Avionom

London Avionom  tokom cele godine!!!

 VEĆ OD 310 EUR – TAKSE UKLJUČENE U CENU!

London nudi brojne izazove. Dinamičnost je tradicija britanske prestonice, pa ćete je osetiti već u modnim radnjama Sevil Roua, preko parade kraljevske garde, sve do najsavremenijih kulturnih promena – obnovljenih umetničkih dvorana i muzeja – kao i  u prvoklasnim restoranima…

London Avionom

Program putovanja:

1.     dan / BEOGRAD – LONDON /

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan let do Londona low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje u 19:00h. Sletanje na aerodom “Luton” 21:05h. Individualni transfer do hotela. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja.Noćenje.

2.     dan – 3. dan / LONDON  /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

4.  dan / LONDON – BEOGRAD /

Doručak. Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima. Individualni transfer do aerodroma “Luton”. Direktan let do Beograda low cost kompanijom Wizz Air. Poletanje u 21:35h.

5. dan / BEOGRAD /

Sletanje u Beograd na aerodrom „ Nikola Tesla” u 01:20h.

KRAJ PROGRAMA

 

 

Cenovnici i ostali detalji:

LONDON-AVIONOM-FIRTS-MINUTE-JANUAR-Program-putovanja

 

 

 

  

 

London Mnogim delovima prestonice udahnut je novi život. Napuštena elektrana postala je galerija Tejt modern, a katedrala Svetog Pavla je izglancana da bi pokazala svoju prelepu fasadu od sivog kamena. Metro linija Jubilej (Jubilee) i novi Milenijumski most na Temzi umnogome olakšavaju posetu. Oni su i ubrzali oživljavanje Londona od Doklandsa sve do Vestminstera, a naročito na Saut Benku, koji je ponovo postao deo centralnog Londona. U međuvremenu, u toku je veliko preuređenje u područjima Pedington i Kings Kros. Za Olimpijske igre 2012, najistočniji deo Londona preuređen je i potpuno osvežen. Sve ove promene nisu ugušile veličanstvenu istoriju Londona, dugu dve hiljade godina. Posetioci i dalje mogu da lutaju jednom od najuglednijih britanskih srednjovekovnih tvrđava – Londonskim tauerom – ili mogu da posete pravu kraljevsku kuću – Bakingemsku palatu. Isto tako, mogu da prave piknik u nekom od parkova ili da krstare Temzom, da se podsete vremena kad je reka predstavljala kičmu Londona i stignu do njegove velike luke. Iako cene svoje kvalitetno pozorište, besplatne posete muzejima, velike građevine i udobnu tradiciju, sami Londonci znaju da se žale na sve ostalo, od užasno visokih troškova stanovanja i života do lokalnih poreza i povlačenja iz upotrebe čuvenih crvenih dabl – deker autobusa (Routemaster). Istina, svesni su da žive u najpoznatijem i najživljem gradu na svetu. Teško je nadmašiti London, političku, finansijsku i umetničku prestonicu Britanije. Sve što biste ikad mogli da poželite je ovde.. Na vama je samo da to prihvatite i uživate.

 

Januar: Rasprodaje: Popusti za kupovinu u prodavnicama širom grada.

Februar: Kineska nova godina: Zmajev ples i vatromet u Sohou.

Mart: Sajam antikviteta u Čelsiju: Stara gradska kuća u Čelsiju.

April: Regatno takmičenje Oksforda i Kembridža – (Prva subota):Ova čuvena godišnja trka odvija se na Temzi između Patnija i Mortlejka.
Londonski maraton:Najveće takmičenje za trkače na svetu.

Maj: Izložba cveća u Čelsiju (kraj maja): Jedna od najboljih na svetu, odvija se u kraljevskoj bolnici u Čelsiju.

Jun: Podizanje Boje (druga subota): “Boje” (zastave) se podižu pred kraljicom na Paradi kraljevske garde u Vajtholu.
Vimbldon (jun/jul): Najbolji teniski turnir na travi.

Jul: Promenadni koncerti (jul/avgust): Svake večeri najbolji klasični koncerti u ALbert holu.

Avgust: Karneval u Noting Hilu (poslednji vikend, Benk holidej ponedeljak – državni praznik): Najveći karneval u Evropi.

Septembar: Gradonačelnikov festival na Temzi : Vikend slavlja i vatrometa u čast izbora gradonačelnika Londona.

Oktobar: Biserni kraljevi i kraljice (prva nedelja): Služba u crkvi Sveti Martin – u poljima.

Novembar: Noć vatrometa (5. novembar): Vatre i vatrometi obeležavaju propalu barutnu zaveru 1605. godine.
Državno otvaranje Parlamenta : Kraljevska povorka od Bakingemske palate do Parlamenta.

Decembar: Božićna muzika (celog meseca): Božićna muzika odzvanja londonskim crkvama.

 

Aerodorm Luton 01582 405 100; 

www.londonluton.com

Aerodrom Luton nalazi se 53km severno od Londona. Postoje autobuske linije do stanice Victoria Coach, i potrebno je sat i po, a za Thameslink vozove do King’s Cross 40 minuta. Taksi košta oko 80 funti..