Škotska – Glazgov i Edinburg avionom

ŠKOTSKA - GLAZGOV i EDINBURG AVIONOM

 VEĆ OD 698 EUR – TAKSE UKLJUČENE U CENU!

Škotska je zemlja očuvane i netaknute prirode koja ima skoro sve: jezera, brda, reke, valovite doline, pogodnu klimu i dobre, ali pomalo prkosne ljude J.  Iako je Edinburg glavni grad, odnosno administrativni i pravni centar, Glazgov, koji je tri puta veci, važi za industrijski i trgovinski centar Škotske. U vreme kada je Ujedinjeno Kraljevstvo bilo druga imperija u svetu, Glazgov je bio njeno najvece brodogradilište.. To su razlozi zbog kojih je ova zemlja postala jedna od najrazvijenijih i najbogatijih u Evropi. Standard Škotlandana, kao i drugih Ostrvljana, veoma je visok, a oni to objašnjavaju cinjenicom da su redovne platiše poreza i svih drugih nameta države. 

Edinburg je ne samo jedan od najlepših gradova u Evropi, to je i grad sa fantastičnim položajem. Pogled neočekivano puca sa maltene svakog ćoška – zelena brda, krajičak plavog mora, siluete zgrada, i crvene litice. To je grad koji prosto vapije da bude istražen pešice – uske uličice, pasaži i stepenice, i skrivena crkvena dvorišta na svakom koraku će vas odvlačiti sa glavnih ulica…

Glasgov je vekovima bio značajan trgovački centar, a to je i danas. Kažu da je posle Londona ovo najbolje mesto za shopping u Velikoj Britaniji, i zaista grad je prepun raznih radnji i tržnih centara. I pored toga što u Glazgovu nema mnogo turista (koji obično prave gužvu po centru), ulice su i tokom dana bile pune ljudi, a naravno najveća gužva nastaje u vreme ručka i po završetku radnog vremena.

 

Škotska Edinburg i Glazgov Avionom

 

Program putovanja:

1. dan – / BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – GLAZGOV/

Transfer iz Beograda mini busom do aerodroma u Budimpešti u trajanju od 3h. Dolazak na aerodrom. Direktan let do Glazgova sa polaskom u 06:20h a sletanje  na aerodrom je  u 08:25h. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan – 4 dan – / GLAZGOV /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

5. dan – / GLAZGOV– EDINBURG /

Doručak. Napuštanje hotela do 11h. Slobodno vreme. Odlazak za Edinburg vozom ili autobusom u trajanju od oko sat vremena. Slobodno vreme.Noćenje.

6-7. dan- / EDINBURG /

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

8 dan – / EDINBURG – GLAZGOV – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD /

Doručak. Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim časovima. Direktan let do Budimpešte, poletanje aviona je u 09:40h a sletanje u 13:40h. Transfer sa aerodroma mini busom do Beograda.

 KRAJ PROGRAMA

 

Cenovnik i ostali detalji: 

ŠKOTSKA – GLAZGOV i EDINBURG AVIONOM – USKRS 2017 -Program putovanja i cenovnik br 1