Vaskrs na Krfu

ČAROBNI  VASKRS NA KRFU

SOLUN + METEORI + IZVOR SV. PETKE

8 GODINA ISKUSTVA 

AUTOBUSOM  + HOTEL 3* + DORUČAK + SVI OBILASCI

7  DANA  4 NOĆI  / paket aranžman

9  DANA  6 NOĆI  / paket aranžman

7 dana  / 24.04.2019 – 30.04.2019 -  225 €

9 dana  / 24.04.2019 – 02.05.2019 -  285 €  

AVIONOM – 8 dana  / 25.04.2019 – 02.05.2019 -  od 324 €  

_________________________________________________________

 

 

Jedno od najlepših obeležavanja najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa na Mediteranu je na ostrvu Krf. Preko nekoliko desetina hiljada iz Grčke , pre svega iz Atine ali sve više i iz inostranstva posetilaca dolazi na Krf ne bi li doživeli po svemu jedinstveni hrišćanski praznik- Uskrs. Centralni događaj Uskrsa na Krfu je Velika subota, kada se nakon iznošenja moštiju Sv. Spiridona i svečane litije u 11h odigrava ceremonija bacanja vrčeva sa zgrada na centralnom trgu -Spianada. Ono što je naveliko za nas posebno važno jeste  da je  na Krfu pre tačno 100 godina vaskrsla srpska vojska nakon golgote prilikom prelaska preko Albanije i stradanje nezabeleženo u istoriji ratovanja. Svi srpski turisti pored prisustva obeležavanja Vaskrsa, obavezno posećuju i najveće srpske spomenike, pre svega Srpsku kuću i mauzolej na ostrvu Vido. Posetiocima iz Srbije od skoro je prisustvovanje ovom jedinstvenom prazniku olakšano izgradnjom najmodernijeg puta u Evropi-Egnatia, čime se put, ne samo skratio, već omogućio uživanje u lepotama Epira. Love 2 Travel tim, koji će Vas povesti na ovo nezaboravno putovanje je pre svega zaljubljenik u ostrvo, njegovu istoriju i tradiciju. Kada je osnov svega ljubav, onda ne morate da brinete jer mi to radimo sa osećajem. Pridružite se našoj grupi i budite deo Love 2 Travel pozitiva tima .

 

 

Uskrs na Krfu 2019 paket aranžman

 

Program putovanja:

1. dan – Sreda –  24.04.2019

Okupljanje grupe u 20.00h na parkingu kod „Buvljaka“. Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2.  dan – Veliki četvrtak -  25.04.2019

Dolazak u jutarnjim časovima do Soluna. Panoramsko ragledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna.Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. U popodnevnim satima polazak iz Soluna do luke Igumenica, novim najsavremenijim putem i ukrcavanje na feribot do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan – Veliki petak - 26.04.2019

Doručak. Okupljanje grupe  u ranim jutarnjim časovima i  polazak za grad Krf. Veliki petak je najstarija ceremonija koja se slavi još od 16.veka, na taj dan se iznosi plaštanica i prave se litije po celom gradu. Prisustvovanje litiji kao i  poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati naš ljubazni domaćin i kustos muzeja Srpske kuće, G-din Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak kosturnice kao i polaganje venca u Plavu grobnicu. Na povratku u apartmane,obilazak mesta Guvija i spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo Krf. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Druženje.Noćenje.

4. dan – Velika subota -  27.04.2019

Doručak . Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Jednistvena je prilika prisustvovati  svečanoj litiji i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krf. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva. Po završetku ceremonije, odlazak u razgledanje zaliva Garica i Kanona, odakle se pruža prelep pogled na  crkvu Bogorodice Vlaherne i čuvenog mišijeg ostrva – Pontikonisi. Povratak u hotel.Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe  u 20:00 h i odlazak do grada Krfa.Na  jednom od najlepših trgova u Evropi- Spianada , zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićemo deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra sa nezaboravnim vatrometom koji će upotpuniti ovo magično veče. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – VASKRS – nedelja – 28.04.2019

Doručak .Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima.Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf.Vreme za obilazak ostrva i razonodu. Odlazak do najlepšeg zaliva na Mediteranu – Paleokastica koji se nalazi na zapadnoj obali ostrva. Poseta manastiru presvete Bogorodice.Fakultativno poseta Ahileon palete.Povratak u apartmane.U večernjim časovima fakultativna organizacija  grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu.Povratak u hotel.Noćenje.  

      

6. dan  – Ponedeljak -  29.04.2019

Doručak .Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak do luke, ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Polazak za Meteore. Poseta radionici za izradu ikona. Panoramsko razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Mogućnost fakultativnog odlaska na ručak. U večernjim  časovima nastavak putovanja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

7. dan – Utorak – 30.04.2019

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. 

KRAJ PROGRAMA

  

Cenovnik i ostali detalji:

FIRST MINUTE

 

ČAROBNI VASKRS NA KRFU 2019 – 7 DANA -Program putovanja – Hotelski smeštaj

ČAROBNI VASKRS NA KRFU 2019 – 9 DANA -Program putovanja – Hotelski smeštaj

 

AVIONSKI PREVOZ PRVI PUT KOD NAS – FIRST SECOND CENA:

ČAROBNI VASKRS NA KRFU 2019 – AVIONOM- 8 DANA – Program-putovanja – Hotelski smeštaj

 

Vaskrs na Krfu

Vaskrs na Krfu