Lion Avionom

O gradu, istoriji i kulturi:

 

  Lion – dve reke, dva brda i dve hiljade godina istorije!

 Lion je glavni grad regiona Rona – Alpi, u istočnoj Francuskoj na ušću reke Saone u Ronu.To je moderan, gusto naseljen grad sa razvijenom prehrambenom, farmaceutskom I naftnom industrijom. Međutim, kada stignete u centar imate utisak da ulazite u svet starog francuskog grada sa bogatim kulturnim nasleđem. Istorijska prestonica svile poznata po gastronomiji, arhitekturi I znamenitostima zbog kojih je oko 10% (427 ha) površine grada (05.12.1998.god.) uvršteno na listu Unesco – ve kulturne baštine.To su četiri važne istorijske celine: Presqu'ile, Vieux Lyon, Fourviere I La Croix Rousse.

  Istorija beleži da su prostor na ušću dveju reka prvi naselili Kelti oko 600-te godine pre nove ere.

Rimljani su 43.godine p.n.e. osnovali svoj grad Lugdunum ("brda svetlosti"), centar provincije Galije koji je imao važan strateški značaj. Grad je kasnije uništen od brojnih varvarskih plemena I Arapa, da bi u 11.veku dostigao svoj najveći značaj I postao sedište katoličke crkve. U periodu Renesanse grad postaje centar proizvodnje  I trgovine svilom. Tokom Francuske revolucije nosio je ime "Grad bez imena" kao kaznu za monarhističku opredeljenost, kada je I uništen njegov najveći deo, dok je za vreme nemačke okupacije bio važan centar pokreta otpora.

Naši predlozi smeštaja:

Campanile Lyon Centre

Usluga: Noćenje sa doručkom

Pogledajte detaljnije

Popularni aranžmani

Pročitajte više o destinaciji

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!